Hotelansatte fra hele landet lærer dansk online

Zleep Hotels tilbyder medarbejderne at blive bedre til det danske sprog i deres arbejdstid. Undervisningen varetages af Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole, der har skræddersyet et forløb til medarbejderne. Det hele foregår online, hvor de ansatte lærer at blive bedre til at tackle de udfordringer, som de oplever til daglig i hotelbranchen og i privatlivet.

”Mange af vores medarbejdere har boet her i flere år, men nogle af dem nåede måske ikke at lære dansk, da de fik tilbuddet ved ankomsten til Danmark. Selv om vi lever i en international verden, så går man glip af dagligdagen i Danmark, hvis man ikke taler sproget. Det er vigtigt for os, at vi er med til at løfte vores medarbejdere, og det danske sprog er med til at øge deres sociale liv på arbejdspladsen, og helt almindelig small talk med vores gæster og i samfundet. Vi kan mærke, at vores medarbejdere nu bliver mere sikre i deres arbejde, og undervisningen hjælper dem også til at begå sig i dagligdagen i det danske samfund fx med at hjælpe børnene i deres skolegang,” fortæller HR-direktør Tina Berning, der har iværksat danskundervisningen.

Zleep Hotels har valgt at tilbyde deres medarbejdere at deltage i undervisningen i deres arbejdstid, og netop det, at undervisningen foregår online, har flere fordele med sig. Medarbejderne er spredt over hele landet, og de behøver ikke være væk fra deres familie eller arbejdsplads for at tage til Køge Handelsskole. Undervisningen er tilrettelagt under det, der hedder FVU (forberedende voksen undervisning), og det betyder, at Zleep Hotels får dækket en del af medarbejdernes fravær via lønkompensation i de timer, hvor medarbejderne deltager i danskundervisningen.


Differentieret undervisning via skærmen
Underviseren mener faktisk, at medarbejderne er mere modige bag skærmen, og samtidig lærer nye kolleger at kende på tværs af landet i samme arbejdsfunktioner. Han sørger for at inddrage hver enkelt medarbejder ved at stille direkte spørgsmål, og øve dansk udtale ved samtaler samt skriftligt dansk med hver enkelt medarbejder.

”Vi har delt dem op, så vi bedre kan differentiere undervisningen til det dansk kendskab, som den enkelte medarbejder har i forvejen. Nogle kan slet ikke dansk, mens andre allerede har kendskab til det danske sprog. De let øvede får så mulighed for at forbedre deres skrive- og udtale kundskaber, og vende deres daglige udfordringer, da vi netop tilrettelægger undervisningen ved at inddrage deres daglige opgaver med fx at skrive og besvare mails med spørgsmål fra gæsterne på hotellet. Rengøringspersonalet har også brug for at lære andre sproglige vendinger med fx ergonomi i deres arbejde, men fælles for dem alle er deres lyst til at forbedre deres danske dagligdagssprog, og de er meget motiverede, ” fortæller underviser Henrik Raabye fra Køge Handelsskole.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge