Hjælp til brancheskrift


Kursuscenter

Videre med bagagen fuld med erfaringer

Petina Jensen har arbejdet som frisør i 28 år, men slidte håndled tvang hende i 2012 ud i brancheskift, som førte hende forbi Køge Handelsskoles Center for Karrierevejledning. 

Videre med bagagen fuld med erfaringer


 

Petina Jensen har arbejdet som frisør i 28 år, men slidte håndled tvang hende i 2012 ud i brancheskift, som førte hende forbi Køge Handelsskoles Center for Karrierevejledning. Skønt hun kan fremvise lutter topkarakterer på sine eksamensbeviser, hænger jobsene ikke på træerne.

Petina Jensen fra Borup måtte i 2012 smide frisørsaksen og indstille karrieren i en anden retning. ”De sidste år som frisør har jeg arbejdet som souschef i en salon i Solrød. Her havde jeg fået mig de opgaver, jeg brændte for efter 10 år som selvstændig med alt hvad det indebar af ansvar, regnskab med videre. I Solrød kunne jeg fokusere på de aspekter, jeg gik mest op i, nemlig den faglige kreativitet samt ledelse og oplæring af elever,” fortæller Petina Jensen. ”Da jeg så pludselig måtte stoppe på grund af mine ødelagte håndled, lå udvejen egentlig lige til højrebenet – jeg ville gerne undervise kommende frisører på frisørskolen. Derfor tog jeg et kursus i pædagogik og didatik i Slagelse – og jeg stod egentlig med storetåen i døren ind til drømmejobbet – men så kom der ansættelsesstop, og jeg måtte opgive det hele,” fortæller Petina Jensen.

Sat skik på det hele 
”I foråret 2013 så alt pludselig lysere ud igen. Jeg blev henvist fra Jobcentret til Center for Karrierevejledning på Køge Handelsskole – jeg blev realkompetencevurderet, og der blev sat struktur på det hele med en uddannelsesplan ved GVU-samtale med en voksenvejleder på stedet. På Køge Handelsskole følte jeg mig i trygge hænder – de har været der 100 pct. for mig. De har støttet, vejledt og givet mit selvtillid et løft. Uden dem havde det ikke været så rart og lyst at komme igennem det,” fortæller Petina Jensen. ”Jeg tog først AMU-kurser på IT-værkstedet og fortsatte med moduler på Akademiuddannelsen på Erhvervsakademi Sjælland, så jeg kunne fortsætte op ad uddannelsestrappen med et nyt mål for øjet – dog uden at slippe fortiden af syne. De funktioner, som jeg i praktisk havde arbejdet med de sidste år som frisør, fik jeg nu papirer på, da jeg tog Ledelse i praksis, Coaching, Konflikthåndtering samt Organisation og arbejdspsykologi. Det var fedt at komme ud på Køge Handelsskole for at tage uddannelse – at få lov til at få nye kompetencer og mere at bygge videre på – og have noget at stå op til, samvær med andre og noget at gå op i igen – det var fantastisk,” fortæller Petina Jensen, som 9. marts ryger ud af dagpengesystemet.  Trods mange ansøgninger er det endnu ikke lykkedes at få et job, men Petina Jensen fortsætter søgningen. Hun drømmer om at blive serviceleder eller souschef – branchen og produkterne er underordnet, for det Petina Jensen nu drømmer om er salg, service og god kundeservice.

En god rollemodel  
Petina Jensen er mor til en stor dreng, som går i 10. klasse. Snart skal han vælge hvilken ungdomsuddannelse, han vil ind på. For Petina Jensen har det været interessant at følge hans ønsker for fremtiden, som skiftede i takt med han så sin mor sætte sig på uddannelsesbænken, lave opgaver, læse pensum og klare eksaminer til 10- og 12-taller. ”Før jeg kom på Køge Handelsskole talte han om at blive tømrer – men nu er han blevet inspireret af at se mig klare mig godt i et meget bogligt anlagt skolesystem. Han har gået og leget med tanken om at blive pædagog med speciale i børn med vanskeligheder – og bruge det som ballast, hvis han ville søge ind på Politiskolen. Men meget kan endnu nå at ændre sig – vi må blot se hvad fremtiden bringer for os begge,” siger Petina Jensen.   

Fik ordblindeundervisning og hjælpemidler i arbejdstiden

Gratis ordblindeundervisning og lønrefusion til virksomheden

Ordblinde får hjælp til at læse videre

Køge Handelsskole og HF og VUC Roskilde-Køge samarbejder om at give de bedste tilbud til ordblinde

Haribo skræddersyr lederuddannelse til deres medarbejdere

Den Grundlæggende Lederuddannelse tilrettet Haribos behov

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge