Værd at vide om AMU

Hvem kan deltage?
Alle personalegrupper kan deltage på AMU-uddannelser. Uddannelserne er dog udviklet med særligt henblik på at opfylde behovet for efteruddannelse hos faglærte og ufaglærte (målgruppe). Personer med videregående uddannelse, skal dog betale fuld deltagerbetaling.

Hvad koster det?
Deltagerbetalingen er pr. dag mellem 126 kr. og 190 kr. for kursister i målgruppen og for kursister med videregående uddannelse pr. dag mellem 570 kr. og 716 kr.

Hvad er VEU-godtgørelse?
VEU-godtgørelse er en lønrefusion alle deltagere i målgruppen kan søge om, som svarer til 100% af højeste dagpengesats pr. dag.
Hvis der udbetales sædvanlig løn under deltagelse i uddannelsen, udbetales godtgørelsen til arbejdsgiveren som lønrefusion. Trækkes deltageren i løn, vil godtgørelsen blive udbetalt til deltagerens egen NemKonto. Satsen er 892 kr. pr. dag.

Tilmelding
Tilmelding foretages direkte på www.voksenuddannelse.dk. Hvis man er beskæftiget og arbejdspladsen skal betale, skal tilmeldingen ske via arbejdspladsen og arbejdspladsens NemID skal benyttes.

Framelding
Framelding skal ske telefonisk eller skriftligt. Den enkelte skole har mulighed for at tage et mindre afmeldingsgebyr, hvis afmeldingen sker mindre end en uge før kursusstart.

Hvor gennemføres kurserne?
Kurserne kan gennemføres enten hos Kursuscentret KHS eller på en virksomhed.

Prøve og bevis
De fleste AMU kurser skal afsluttes med en prøve. Når prøven er bestået udsendes et uddannelsesbevis direkte til deltagerens E-Boks.

Holdstørrelse og ”tompladsordning”
Undervisningen gennemføres normalt for hold på mellem 20 - 22 deltagere af hensyn til rentabilitet. Kan denne holdstørrelse ikke opnås, er der mulighed for, at der kan betales for de tomme pladser. Består et hold fx kun af 10 personer, kan der betales for de resterende 10 - 12 pladser. En sådan aftale kan indgås mellem Kursuscentret KHS og virksomhed, når der er 5 dage til kursusstart.

Hvorfor vælge AMU?

Se fordelene her:

  • AMU-kurser er billige, da de delvist er finansieret af staten
  • Skræddersy en uddannelse ved at sammensætte flere AMU kurser efter behov
  • Tilskud til uddannelse via VEU-godtgørelse (892 kr. pr. dag)
  • AMU-bevis udstedes efter hvert gennemført kursus (Prøve skal bestås)
  • Standard og kvalitet
  • For ufaglærte, faglærte, ledige og selvstændige (og videregående uddannelse)
  • Fuldtid, deltid eller som fjernunderundervisning
  • Uddannelse der møder forespørgslen på arbejdsmarkedet